top of page
logo.png
header_bg.png

Om oss

Johanssons lamm & ull är ett litet familjeföretag som drivs av oss – Viktoria och Mikael Johansson. Våra barn Hugo (-04), Gustaf (-05) och Lukas (-07) hjälper också till med det som behöver göras med fåren och lammen.

Vi arbetar med att ta tillvara på det fåren kan ge. Vi förädlar ullen genom att vi sorterar, tvättar, färgar en del av den och kardar den. Ullen säljer vi som den är eller tovar egna alster. När vi tovar använder vi oss av olika tekniker. En teknik är att vi våttovar ullen med vatten och såpa på lite olika sätt beroende på vad vi har tänkt göra. En del saker nålfiltar vi och då använder vi en specialnål med hullingar som gör att ullen filtar ihop sig. Skräp ullen som blir kvar när vi har sorterat ullen används som täckmaterial i trädgården.

Skinnen som vi får utav fåren och lammen när vi har skickat iväg dem till slakteriet,  skickas  iväg  på beredning till Tranås Skinnberederi.

Köttet vi får säljer vi i vår gårdsbutik eller via våran lokala återförsäljare. Skulle man vilja ha ett “helt” lamm kan man beställa det. Vi har slakt period på hösten tidig vinter då kan man köpa sig en hel låda lammkött.

Vi har nu också en webbutik här på sidan där vi säljer mycket av det som finns i vår gårdsbutik. Ta gärna en titt på lamm-ull.com/webbutik.

Länkar:

(vi är medlemmar där)

(vår leverantör av ullfärger)

(mässa vi är med på flera gånger/år)

IMG_9716.jpg
IMG_9803.jpg
bottom of page